PĂSTRAREA BATERIEI ÎN PERFECTĂ STARE

  • Evitați pornirea inutilă a dispozitivelor care consumă energie electrică atunci când motorul nu funcționează. 
  • Asiguraţi-vă că suprafaţa bateriei este întotdeauna curată şi uscată. Cu o utilizare regulată și dacă urmați instrucțiunile de întreținere, bateria dvs. poate dura până la patru sau cinci ani. 
  • O verificare anuală a bateriei și a sistemului de încărcare de către expertul dumneavoastră Fiat va ajuta la evitarea oricăror defecțiuni. Mai ales la începutul iernii, solicitați verificarea bateriei cu un tester, în reprezentanța Fiat. De asemenea, puteți alege să înlocuiți bateria ca măsură preventivă și să evitați inconvenientul unei defecțiuni.

 

UZURA BATERIEI

Odată cu trecerea timpului și în funcție de nivelul său de utilizare, bateria suferă o degradare naturală. În plus, o rată mare de descărcare, defecțiunile în circuitul electric sau la temperaturi extreme pot provoca și deteriorarea prematură.

BATERIE DESCĂRCATĂ

Folosirea dispozitivelor care consumă energie electrică cu motorul oprit (faruri, radio, aer condiționat etc.) determină descărcarea bateriei.

ALTERNATOR DEFECT

Un alternator care nu produce suficientă energie nu va încărca corect bateria. În schimb, un alternator care produce prea multă energie va supraîncărca bateria și o va uza prematur. În cele din urmă, conexiunile proaste pot duce la accelerarea deprecierii bateriei.

TEMPERATURILE EXTREME

Temperaturile extreme vor deteriora celulele de combustie ale bateriei, reducând conductivitatea electrolitului.