Continue

News

Local

Fiat Tipo, în România de la 10.990 Euro (TVA inclus)

17 February 2016

Am început comercializarea noului sedan din gama Fiat în România, prin cele 36 de centre din rețeaua de distribuitori autorizați. Fiat Tipo pornește de la 10.990 Euro (TVA inclus) și beneficiază de o versiune limitată în momentul lansării, la prețul 12.500 Euro (TVA inclus).

Filosofia Tipo are la bază trei piloni – tehnologie la îndemână și dotări de asistență, spațiu suficient pentru toți cei cinci pasageri și confort de clasă superioară – toate la prețuri extrem de accesibile. Tipo impresionează prin combinația unică de confort, eficiență și tehnologie, accentuată de tușa de design specific italian, care exprimă proporțiile unui sedan pur și puternic.

  • Versiuni și prețuri

Tipo va fi oferit în patru configurații de bază, TIPO, POP, EASY și LOUNGE, la care se adaugă versiunea de lansare Opening Edition. Cu un preț de 12.500 (TVA inclus), pentru motorizarea 1.4 benzină de 95 CP, Euro 6, cu transmisie manuală, Fiat Tipo Opening Edition oferă în standard aer condiționat, airbag-uri frontale șofer și pasager, airbag-uri laterale și cortină, geamuri anterioare și posterioare acționate electric, oglinzi retrovizoare acționate electric, cu dezaburirie, banchetă posterioară divizată 60/40, rabatabilă, sistem de prindere Isofix pentru locurile posterioare, cotieră anterioară, senzori de parcare posteriori, proiectoare de ceață, ESP, sistem de infotainment Uconnect cu MP3 player, port USB și AUX, conectivitate Bluetooth, comenzi pe volan și jante din aliaj de 16 inchi.

  • Motorizări

Modelul este dotat cu motorizări economice și performante: două unități turbo diesel Multijet II și una pe benzină, care dezvoltă între 95 CP și 120 CP (1.4/95 CP, 1.3 MultiJet/95 CP și 1.6 MultiJet/120 CP). Cel mai economic consum este înregistrat de propulsorul 1.3 MultiJet, de doar 4.1 litri/100 km în regim extraurban. Începând cu luna martie, va fi disponibilă în România și motorizarea 1.6/110 CP benzină, cuplată la o transmisie automată în 6 trepte.

  • Interior

Fiat Tipo a fost proiectat pentru a oferi spațiu maxim și confort, deopotrivă pentru șofer și pentru pasageri. În habitaclul său cuprinzător călătoresc relaxat cinci adulți.

Cu dimensiuni exterioare compacte (4.54 metri lungime, 1.79 metri lățime și 1.49 metri înălțime), noul model Fiat dispune de cel mai mare portbagaj din segment, cu un volum de 520 de litri. În plus, ampatamentul de 2.64 metri maximizează confortul din habitaclu, iar designul italian îi conferă un statut unic în segment, indiferent de perspectivă. Tipo aduce unul dintre cele mai confortabile interioare din clasa lui, oferind cinci locuri comode, cu susținere, cinci tipuri de tapițerie și spații de depozitare în habitaclu însumând 12 de litri.

Liniile aerodinamice echilibrează alura puternică a sedanului compact, iar detalii precum grila, liniile estetice de pe capotă și barele de protecție curbate dau un raport perfect între eleganță și robustețe.

  • Tren de rulare

Noul model folosește o soluție consacrată pentru trenul de rulare, care oferă deopotrivă o ținută de drum sigură și o experiență de condus plăcută, dar și un confort excelent pentru pasageri: suspensie independentă de tip MacPherson pentru puntea față și o soluție semi-independentă cu bare de torsiune pentru cea posterioară. Cele două sisteme sunt optimizate pentru a reduce masa mașinii, contribuind astfel la reducerea consumului și, implicit, la îmbunătățirea eficienței energetice.

  • Abia lansat, deja câștigător

În luna decembrie a anului trecut, Fiat Tipo a fost desemnat câștigător al competiției europene AUTOBEST. Titlul Best Buy Car 2016 a fost acordat în cadrul Galei Autobest, desfășurată pe 11 februarie 2016 la Milano. Cea mai apreciată trăsătură a lui Fiat Tipo  în cadrul jurizării a fost raportul calitate-preț, acesta fiind conceptul-cheie în jurul căruia a fost elaborată strategia noului compact. Fiat este singurul brand auto care a câștigat prestigiosul titlu AUTOBEST de trei ori: în 2003 cu Panda, în 2008 cu Linea și anul acesta, cu Tipo.

Victoria lui Fiat Tipo reafirmă vocația modelului de a se poziționa ca un autovehicul funcțional, care maximizează raportul calitate-preț, un principiu foarte atent urmărit în familia Fiat. Noul sedan compact va fi apreciat de publicul său datorită dotărilor practice și sistemelor eficiente pe care le pune la dispoziție, a versiunilor de echipare corecte și a ofertei comerciale transparente.

 

Dezvăluit inițial sub conceptul Ægea Project, Tipo este proiectat la Centro Stile Fiat din Torino, produs în Turcia și vândut în peste 40 de țări din regiunea EMEA. Modelul este asamblat la uzina Tofaș, din Bursa, una dintre cele mai performante linii de producție din lume, premiată cu Medalia de Aur în cadrul World Class Manufacturing. Sedanul compact va fi succedat de variantele hatchback și break.

Latest From Fiat