Skip to content Skip to navigation

LA MULȚI ANI, FIAT 500! MEREU TÂNĂR, DIN 1957.

  • Cu aproape șase milioane de unități vândute începând cu 1957, Fiat 500 sărbătorește 60 de ani de succese răsunătoare
  • Experiență multimedia pentru descoperirea legendei din spatele modelului Fiat 500, disponibilă pe pagina 500foreveryoung.fiatpress.com
  • Ediții speciale Fiat 500 60th Edition și Fiat 500 Anniversario

Fiat 500 reprezintă mult mai mult decât un automobil – în 60 de ani, 500 a devenit un simbol pop autentic, o oglindă a stilului italian mereu la modă, care de-a lungul anilor a cucerit milioane de fani ai frumosului și ai originalului.

De 60 de ani, Fiat 500 colorează străzile din toată lumea. Legendarul model este o operă de artă care completează perfect peisajul în care se află. Celebrului număr 500 i se alătură anul acesta și motto-ul “Forever Young”, care subliniază personalitatea și valorile legendarului Fiat. Departe de a fi un model de modă veche, Fiat 500 rămâne întotdeauna un adept al păstrării valorilor, atitudine care l-a propulsat spre statutul de legendă pe roți. Mesajul „Since 1957” / „Din 1957”reamintește cu mândrie anul nașterii unui automobil care își sărbătorește 60 de ani de existență cu toată prospețimea cu care și-a obișnuit fanii de-a lungul timpului.

 Pe pagina  www.500foreveryoung.fiatpress.com, puteți accesa un webspecial creat pentru această aniversare. Structurat în episoade ale unei călătorii de explorare a legendei Fiat, site-ul ilustrează toate perioadele din viața modelului 500. Vizitatorii au ocazia să acceseze conținutul multimedia prin moduri care reflectă timpurile și societatea vremurilor respective. De exemplu, un post de radio va rula muzica tipică unei anumit interval, iar un canal TV va transmite materiale video din trecut, inclusiv reclame. Un album foto poate fi răsfoit, în timp ce o mașină de scris oferă acces la diferite documente relevante la acea vreme.

Două ediții speciale Fiat 500 marchează aniversarea a 60 de ani de la debut

Neschimbat vreme de șase decenii, Fiat 500 a dobândit de-a lungul timpului diferite aspecte, dar prestanța sa a rămas mereu una exclusivistă. Acesta este unul din secretele tinereții fără bătrânețe a modelului Fiat 500. Designul său a continuat să mențină spiritul inconfundabil, a aprins imaginația artiștilor și a creatorilor de modă, care la rândul lor i-au oferit reinterpretări elegante, exclusiviste sau sportive. De exemplu, nimeni nu poate uita detaliile somptuoase ale ediției 500C by Gucci din 2011, cu plafonul textil decorat cu imprimeul select verde-roșu-verde al celebrei case de modă și scaunele din piele Frau cu imprimeul Guccissima. Sau ediția 500 by Diesel din 2008, un produs saturat cu creativitate, inovație și detalii marcante – un efect obținut anterior de Fiat 500 Pink.

Mutarea de la roz la albastru pastel s-a realizat odată cu ediția Fiat 500 Vintage ‘57 din 2015 – o privire în trecut, o apariție retro subliniate de scaunele din piele. Un succes mai recent îl reprezintă ediția 500 Riva, cel mai mic iaht din lume, care prin bordul din lemn de mahon și inserțiile din lemn de arțar evocă frumusețea Italiei și bineînțeles, tipurile de lemn folosite la fabricarea iahturilor Riva. Pe scurt, fiecare variație a temei originale Fiat 500 a uimit și a încântat audiența, grație personalității unice a automobilului care strălucește indiferent de interpretare. Așa că nimic nu poate fi mai important decât sărbătorirea acesteia cu o ediție specială, un model de colecție accesibil dar nelipsit de savoarea și arta combinării valorilor în antiteză.

Fără niciun rid la 60 de ani de la apariție – primul tribut adus acestei vârste frumoase este modelul Fiat 500 60th Anniversary. Prezentarea modelului 60th Anniversary la Salonul Auto de la Geneva a demarat sărbătoarea și a confirmat versatilitatea legendarului Fiat 500. Modelul va fi  distribuit pe piețele majore din zona EMEA în doar 560 de exemplare, fiecare cu propriul certificat de autenticitate. Designul ediției 60th Anniversary aduce tribut începutului prin planșa de bord din vinil, vișinie de această dată, logo-ul vintage de pe laterale, precum și prin elementele cromate de pe capotă și carcasele oglinzilor. Disponibil exclusiv versiune cabrio, seria 60th Anniversary încântă simțurile prin caroseria vopsită în două nuanțe care formează paleta Dolcevita: Bianco tristratto și Avorio pastello. Elemente în gri și vișiniu animează combinația cromatică pastelată. Logo-ul originar 500 conține logo-ul aniversar, format din cifrele 6 și 0. Această siglă exclusivistă este poziționată pe stâlpii mașinii și se regăsește și la nivelul plăcuței care indică numărul produsului din seria limitată. Fiat 500 60th Anniversary va fi disponibil în România începând cu toamna acestui an.

Pe lângă ediția 60th Anniversary, Fiat a lansat o nouă serie specială, în urmă cu câteva zile. Fiat 500 Anniversario este disponibil în culorile verde și portocaliu, tribut al primelor nuanțe în care avea să fie cunoscut și iubit de clienții anilor ’50-‘60. Interpretarea contemporană a detaliilor stilistice de pe Fiat 500 Anniversario este disponibilă atât pentru versiunea normală, cât și Cabrio. Detaliile de inspirație clasică de pe ediția Anniversario se regăsesc la nivelul elementelor cromate de pe capotă, al carcasele oglinzilor laterale, al logo-ului vintage, și al jantelor de 16 inchi restilizate după cele originale. La interior, amprenta design-ului de inspirație ’60 este vizibilă la nivelul tapițeriei în dungi a scaunelor, a logo-ului 500 brodat și a culorilor de pe planșa de bord. În funcție de versiunea aleasă, te poți bucura de viață în caroseriile de culoare Verde Riviera sau Arancio Sicilia, atât de evocative pentru perioada Dolce Vita.

Pe lângă stilul inconfundabil, Fiat 500 Anniversario și Fiat 500 60th Anniversary sunt dotate cu cele mai noi tehnologii disponibile. Clienții pot opta pentru pachetul Uconnect Link Plus, cu ecran TFT de 7 inch pentru instrumentarul de bord și sistem multimedia Uconnect de 7 inch cu radio HD Live, pregătire pentru Apple Car Play și Android Auto și navigație integartă TomTom.