500X – premiera mondială a noului crossover Fiat

500X – premiera mondială a noului crossover Fiat

La salonul de la Paris a debutat Fiat 500X, noul crossover compact al familiei 500 care marchează evoluţia brandului şi a tehnologiei. Cu un caracter puternic, noua maşină confera o dimensiune inedită şi un stil matur gamei Fiat 500, elegantă ca o haină haute couture, este foarte confortabilă, conectată cu lumea: acesta este factorul X al frumuseţii, acesta este spiritul lui Fiat 500X.

Comercializată în mai mult de 100 de ţări ale lumii, inclusiv in Statele Unite ale Americii, noul Fiat 500X va fi propus în două versiuni diferite: una „de oraş”, celaltă pentru petrecerea timpului liber – echipate cu motorizări diesel şi benzină, cu trei tipuri de transmisie – manuală, automată cu 9 trepte sau automată cu 6 trepte – şi în configuraţia tracţiune anterioară, tracţiune integrală sau tracţiune anterioară cu Traction Plus.

Fiat 500X este un crossover nu numai prin natura produsului, dar şi pentru că trezeşte interesul clienţilor diferiţi ca tipologie, sex, vârstă şi gusturi.

Există două versiuni : prima, caracterizată prin detalii stilistice distinse şi elegante, ce va cuceri cu siguranţă clientul tânar, dinamic , metropolitan. În schimb, a doua versiune – evidenţiată prin look şi dotări specifice off-road – reprezintă răspunsul ideal pentru iubitorii timpului liber şi a activităţilor outdoor, dar care în acelaşi timp nu ar renunţa la stilul unic al Fiat 500.

Aspectul solid şi robust al maşinii îşi găseşte echilibrul stilistic perfect între linia armonioasă şi confortul oferit. Compactă dar cu un habitaclu foarte confortabil şi un stil clar Made in Italy , se bucură de materiale de înaltă calitate, finisaje şi multiple spaţii de depozitare. Clienţii se pot bucura de un porbagaj încăpător de 350 de litri şi pot alege dintre diferitele tipuri de ţesături, piele şi culori care scot în evidenţă formele senzuale ale noului Fiat 500X, subliniate şi de cele 8 tipuri de jante de aliaj de 16, 17 şi 18 inch.

 

Stilul italian

Desenată în Italia de către Centro Stile FCA şi dezvoltată împreună cu Tofaş R&D, unul dintre cele mai mari centre de cercetare şi dezvoltare FCA, proiectul Fiat Ægea a fost conceput ca o berlină în trei volume complet nouă, antrenând o echipă dedicată de peste 2000 de persoane timp de trei ani.

Deseori maşinile Sedan se nasc din modelul hatchback căruia i se adaugă al treilea volum, producând astfel un efect complex de forme nu întotdeauna coerente. Noul autovehicul Fiat este în schimb „Born to be Sedan” şi deci este caracterizat de un design ce intergrează diferitele secţiuni prin liniile naturale şi fluide dând viaţă unui sedan compact pur şi viguros.

În vederea laterală, o linie distinctă leagă farurile anterioare până la blocul optic posterior în timp ce suprafeţele vitrate creează o grafică dinamică ce conferă luminozitate şi spaţii ample de intrare pentru şofer şi pentru pasageri. Exclusivul stil made in Italy îşi găseşte expresia maximă în zona posterioară unde al treilea volum, armonios, găzduieşte contururile luminoase şi rafinate ale blocului optic posterior. În fine, partea anterioară este carcaterizată de o capotă modelată şi cuprinzătoare, cu o nervură centrală ce continuă pe plafon creând o linie continuă. În acelaşi timp, calandrul este unit într-un design unic cu grupurile optice şi accentuat prin segmentele cromate ce formează un motiv grafic original şi inconfundabil din care iese în evidenţă logo-ul Fiat.

 

Confort şi capacitate de încărcare de top în clasa sa

Îmbinare perfectă între frumuseţe şi funcţionalitate, proiectul Fiat Ægea îmbină cu înţelepciune capacitatea sporită de încărcare cu dimensiunile compacte ale unei berline lungi de 4 metri şi jumătate, lată de 178 centimetri şi înaltă de 148 cm. Pasul de 264 cm exprimă dotările excelente de confort interior. Totul este confirmat de caracteristicile dimensionale absolut importante: un habitaclu atât de spaţios încât poate găzdui foarte comod 5 persoane robuste şi o capacitate de încărcare de peste 510 litri.

 

Motorizări fiabile şi economice

Noul autovehicul Fiat propune o gamă amplă de motorizări, cu performanţe ridicate şi economice în termeni de consumuri şi emisii de noxe – două turbodisel Multijet II şi două motoare pe benzină, cu cutie manuală şi automată şi cu puteri cuprinse între 95 şi 120 CP. În special, motoarele diesel sunt caracterizate prin consumuri efectiv scăzute: mai puţin de 4 litri de motorină la 100 km, o cifră ce caracterizează o city car , cum este Fiat Panda.

 

Uconnect TM: tehnologie de avangardă

În deplin spirit Fiat, noua berlină adoptă numeroase soluţii ingenioase ce îmbunătăţesc viaţa celui care o conduce şi cea a pasagerului. Acest lucru este demonstrat de numeroasele dotări standard şi de disponibilitatea sistemului inovativ   Uconnect TM cu touch-screen color de 5″, sistem Bluetooth, streaming audio, SMS şi recunoaştere vocală, port Aux şi USB cu conectare iPod, comenzi pe volan, la cerere, cameră video posterioarã pentru parcare şi navigator TomTom.