Sistemele Start&Stop sunt echipate cu senzori care monitorizează în mod constant starea bateriei și trimit semnale la o unitate centrală care, în timp real, decide dacă să activeze sau nu sistemul. În fazele de oprire motorul și alternatorul se sting, dar bateria trebuie să alimenteze dispozitivele electrice, cum ar fi luminile, geamurile electrice, radioul, luminile de urgență.

Dacă bateria nu face față stresului opririlor frecvente, sistemul nu este activat și funcționalitatea bateriei se reduce la 50%. Start & Stop se activează jumătate din dățile în care ar trebui s-o facă, cu efecte directe asupra consumului.

Bateriile Stop & Start trebuie să permită porniri superioare de 15 – 20 de ori în comparație cu bateriile standard, iar acest lucru este posibil prin optimizarea grupului de plăci: grosimea și numărul plăcilor sunt rezultatul de echilibrări optime pentru a asigura în același timp potența și ciclajul.

Dezvoltarea ingineriei bateriei este fundamentală pentru a exploata beneficiile tehnologiei Start&Stop: pentru înlocuirea în primul echipament, alege numai baterii originale Mopar®.