TIPURI DE FILTRE

În funcţie de aplicabilitatea lor, filtrele oferă diverse tipuri de protecţie şi avantaje pentru ocupanţii habitaclului, pentru autoturism şi pentru mediul înconjurător.

  • Filtrul de habitaclu: are sarcina de a curăţa aerul care intră în interiorul autoturismului, prin conductele sistemului de încălzire sau de climatizare. Oferă o protecţie activă împotriva polenului, prafului şi a altor agenţi poluanţi.
  • Filtrul de aer: protejează motorul autoturismului de praful prezent în aer, permiţându-i să funcţioneze cu un proces de combustie pur.
  • Filtru de ulei: purifică cu ciclu continuu uleiul motor, reţinând orice impuritate produsă prin uzura părţilor aflate în mişcare din acest motor, cum ar fi praful sau reziduurile rezultate din combustie.
  • Filtru motorină: este folosit pentru a reţine impurităţile solide sau lichide în carburant, pentru a-i îmbunătăţi calitatea şi pentru a garanta performanțele optime ale motorului.

ATUNCI CÂND SE CĂLĂTOREŞTE CU MAŞINA, ESTE FUNDAMENTAL CA AERUL RESPIRAT SĂ FIE PUR.

Încă din anii ’90, Fiat Chrysler Automobiles  a ales să doteze maşinile sale cu filtre de habitaclu de înaltă calitate, pentru a proteja automobiliştii şi pasagerii de principalele substanţe nocive prezente în aer, garantând maximul confort şi cel mai înalt nivel de siguranţă posibil.

DETALII FILTRU HABITACLU

Curăţarea filtrului de aer uzat cu aer comprimat nu este utilă

 Nu este utilă curăţarea filtrului de aer uzat cu aer comprimat: materialul filtrant rămâne murdar şi astupat, chiar dacă vizual, filtrul poate părea curat.

Filtrele de aer protejează motorul de impurităţile prezente în aer, pentru a asigura un proces de combustie curat şi pentru a evita uzura excesivă a motorului

 DETALII FILTRU AER