Filtrele de aer protejează motorul de impurităţile prezente în aer, pentru a asigura un proces de combustie curat şi pentru a evita uzura excesivă a motorului.

Filtrul de aer şi cutia care îl adăposteşte au şi importante proprietăţi fonoabsorbante, întrucât ajută la atenuarea zgomotului de aspiraţie al motorului.

Mixul corect de aer şi carburant optimizează combustia, minimizând emisiile poluante.

Filtrele de aer de origine Mopar se adaptează perfect caracteristicilor fiecărui motor, pentru că fiecare produs este proiectat şi construit pentru a furniza motorului cantitatea corectă şi fluxul ideal de aer curat.
Filtrele de aer trebuie să fie înlocuite punctual, respectând planul de întreţinere specific, prevăzut pentru fiecare model.

Nu este utilă curăţarea filtrului de aer uzat cu aer comprimat: materialul filtrant rămâne murdar şi astupat, chiar dacă vizual, filtrul poate părea curat.

Un filtru de bună calitate trebuie să asigure peste 99% din eficienţă...

 ​În condiţii ambientale normale, în timpul funcţionării normale, filtrul este în contact cu aerul umed. Un filtru umectat sau astupat poate determina creşterea consumului de carburant cu peste 15%. Specificaţiile tehnice prevăd folosirea hârtiei şi a materialelor tratate cu răşini întărite, pentru a evita ca filtrul să se îndoaie, lăsând să lase să treacă aerul nefiltrat. Configuraţia suprafeţei de filtrare, înălţimea îndoiturilor, distanţa dintre îndoituri, tipul de îmbrăcare sunt studiate în mod expres pentru fiecare motor în parte.

Filtrele de aer de origine sunt proiectate, testate şi realizate pentru a garanta aceleaşi prestaţii şi aceeaşi rezistenţă la umiditate, în orice condiţii ambientale şi de utilizare.

Eficienţa este parametrul care măsoară capacitatea filtrului de a reţine particulele contaminante. O eficienţă neadecvată poate provoca uzura prematură a locaşelor supapelor, uzura sau canelurile cilindrilor şi, în general, daune părţilor în mişcare ale motorului; debitmetrul este prima parte care se poate defecta.

Un filtru de bună calitate trebuie să asigure peste 99% din eficienţă şi filtrele de aer de origine Mopar® sunt proiectate pentru a atinge o eficienţă între 99,3% şi 99,8%.

Înlocuirea punctuală a filtrului de aer cu frecvenţa prevăzută în manualul de utilizare şi întreţinere specific pentru fiecare model prezintă avantaje semnificative:

  • puterea deplină a motorului;
  • consum mai mic de carburant;
  • emisii reduse;
  • prestaţii optimale.

Cereţi doar filtre de aer de origine pentru a asigura motorului dumneavoastră prestaţii de înaltă calitate, pe o durată lungă de timp.

INAPOI LA PAGINA DE FILTRE